Известие

Collapse
No announcement yet.

Скъсан ремък 1.9 jtd 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от bubcho.2 Покажи съобщение
    Здравейте колеги имам лек въпрос. Има ли защита двигателя на колата при скъсване на ангренажния ремък на 1.9JTD 16V - 2002 г. че днес ми се скъса и да знам дали да почвам да .............
    При този двигател Фиат въвежда по-специални кобилици, които при срещане на бутала с клапани, въпросните кобилици обикновено се чупят в мястото на лагеруване. Това е "защитата", която Фиат правят с цел минимизиране на разходите по ремонт в следствие на такъв проблем. За това отваряй главата и просто виж кобилиците в какво състояние са.

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
    Твоят двигател няма кобилици, а доста клапани.
    Евала! Ама ти се възхищавам, наистина. Такъв карък да си, като теб няма втори.
    От 10 опита за познаване вече 10 ти се провалят. Дано някой ден каръщината те пусне, пък белкем започнеш да познаваш на тотото.
    Ама наистина те съветвам да пропускаш теми, в които се споменава нещо техническо. Пречиш просто. Не за друго.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Пак се изказваш леееееко неподготвен. Този двигател има баш кобилици, а на теб явно не ти е ясно. Показвам: http://axm-auto.com/index2.php?searc...&prod=0&edit=1
      Уф, прав си. Аз мислех, че е директно на повдигача както при бензина. Язък, но поне научих нещо.
      Сега ВО ще напълни гащи от кеф

Comment

Уф, прав си. Аз мислех, че е директно на повдигача както при бензина. Язък, но поне научих нещо.
        Бе то убаво си научил, ама не знам защо не проверяваш дали не говориш глупости, преди да си се изложил, което всъщност се случва доста често?
        www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
          Бе то убаво си научил, ама не знам защо не проверяваш дали не говориш глупости, преди да си се изложил, което всъщност се случва доста често?
          По-добре да кажа глупост отколкото само да коментирам останалите без да кажа нищо съществено. Важното е да стигнем до истината

Comment

По-добре да кажа глупост отколкото само да коментирам останалите без да кажа нищо съществено. Важното е да стигнем до истината
            По-добре е да не дрънкаш глупости, които могат да подведат хората и да им костват ненужни разходи, или?
            www.t-auto.bg

Comment

На всеки 5-6 месеца се появява някой върл алфист , който си пише каквото и където поиска. И на тоя колега ще му писне по някое време и ще поспре. Няма лошо да си пише - все пак форума е разновидност на фейсбука с една тема вътре - алфа.
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
              Peugeout 2.2 HDI 133+++
              Alfa 159 +++ next

Comment

Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщение
                На всеки 5-6 месеца се появява някой върл алфист , който си пише каквото и където поиска. И на тоя колега ще му писне по някое време и ще поспре. Няма лошо да си пише - все пак форума е разновидност на фейсбука с една тема вътре - алфа.
                Лошото е, че на този няма да му писне никога. Банван е няколко пъти, но винаги се завръща все така не знаещ и винаги с желание да е на всяко гърне похлупак.
                www.t-auto.bg

Comment

Аз лично се съмнявам, че може да научиш нещо ново по принцип.
                  И не мисли по принцип. Просто не ти се отдава очевидно.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                  X